søndag 7. september 2014

Om 2 dager starter vi

Det pakkes. Man skal jo bare ha med det man trenger. Vi møter sommeren i Arles men må forvente regn i hvert fall når vi har passert Toulouse og nærmer oss Pyreneene. Så vi velger lette bukser samt ulltrøyer og ullsokker, dessuten godt regntøy. Og mange andre livsnødvendigheter. Og guidebøker på engelsk og fransk samt kart. Målet er en sekk på 10 kg, men den blir vel fort på 12 kg når mat og drikke kommer til.
Egentlig trenger man jo bare en guidebok og et kart samt et kredittkort. Og kanskje et ekstra sett undertøy. Men så legger man mer ned i sekken. Alderdommens hang til litt luksus slår inn. Trøsten er at man raskere blir i god form med en tung sekk. Og Frankrike har godt med postkontor hvor man kan sende hjem utstyr som viser seg å være overflødig.
Vi tar fly til Nice mandag morgen 8. september og kommer til Arles med tog om kvelden. Etter overnatting på et allerede bestilt hotell håper vi å få stemplet våre pilgrimsbevis, Credential, i katedralen i Arles tirsdag morgen. Deretter begynner marsjen. Vi har ikke bestilt overnatting noen sted etter Arles, men vil nok erfare etterhvert om det blir nødvendig. På vår vandring fra Le Puys til Santiago i 2008 (www.pilgrimstursantiago.blogspot.no) hadde vi god erfaring med de enklere overnattinger på sovesaler etc selv om vi av og til ble mektig lei av dem og søkte mer hotell-liknende overnattingssteder.
Vi gleder oss. Håpet er å komme til Jaca, evt helt til Puenta de la Reina, på de 5-6 uker vi har til rådighet. Kart over turen kan dere se på  http://chemindarles.free.fr/carte_EN.php. Og siden det meste av turen går i Frankrike kan vi bare begynne å si:  Bon Camino eller kanskje heller Bonne Route siden de fleste vi møter antakelig mer er på tur enn på pilgrimstur.

2 kommentarer:

  1. Vi har nå gått i 8 dager hvorav de 7 første var i stekende sol. Start i Arles på den svært gamle kirkegården med Sarkofager som dannet en alle for oss der vi gikk avgårde. Tre dager i flatt terreng langs kanaler, åkre og vinmarker brakte oss til Montpellier. To dager senere var vi i Saint-Guilhem le Deset grunnlagt av Karl den store sin fetter Guilhem på 800-tallet. En rask 500 m stigning brakte oss ut i kupert terreng som vi skal i i 2 dager til.
    Litt småproblemer med for lite medbrakt vann og med vannblemmer begynner nå å gi seg. Isteden regner det mye. Dessuten er det strevsomt å skaffe natteliv. Men vi snakker nå flytende fransk på telefon. Sånn er livet som Ola sier. Hilsen til alle fra vandrende Else Lill og Petter

    SvarSlett
  2. Ikke vansker med å skaffe natteliv men å skaffe nattelogi.

    SvarSlett